Mobiele harde schijf of Thunderbolt SSD nodig voor onderweg of projecten op locatie, zodat uw data altijd bij u is? Onlinemacwinkel heeft een ruim assortiment aan mobiele harde schijven en Thunderbolt SSD's voor uw iMac, MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini of Mac Pro. Heeft u behoefte aan een snelle Thunderbolt SSD of heeft u juist een mobiele harde schijf met heel veel opslag nodig? Iedere gebruiker en situatie is anders waar wij passende oplossingen voor bieden. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze mobiele harde schijven en Thunderbolt SSD's. Veel opslagcapaciteit, supersnelle overdrachtssnelheden, veel aansluitmogelijkheden of een combinatie daarvan. Snelheden tot wel 2800MB/s, opslagcapaciteiten tot en met 8TB en aansluitingen zoals u die op de nieuwe MacBook's, iMac's, Mac mini's en Mac Pro's vindt. De behuizingen met meerdere harde schijven, zijn eenvoudig in een RAID te plaatsen voor meer snelheid, ruimte of veiligheid. Dit kan door het aanmaken een hardwarematige RAID en met SoftRAID van OWC een softwarematige RAID die nog meer te bieden heeft. Alle behuizingen zijn stevig, bus-gevoed -dus geen gesleep met opladers- en een aantal heeft zelfs een IP67 classificatie (stofvrij & dompeldicht), waardoor OWC uw meest betrouwbare partner is voor data opslag.    

Wij beginnen de pagina met de supersnelle Thunderbolt SSD's de Envoy Pro SX, de Envoy Pro FX en de ThunderBlade V4, alledrie met een Thunderbolt 3 aansluiting. Vervolgens hebben wij de Envoy Express, dit is een Thunderbolt 3 SSD behuizing. Verder op de pagina treft u de USB-C harde schijven, te beginnen met de LMP SSD behuizing, de Envoy Pro Elektron, Envoy Pro EX met USB-C, vervolgens de Mercury Elite Pro mini met USB-C of USB 3.0, daarna de On-The-Go Pro met USB en FireWire 800 en ten slotte de Mercury Elite Pro Dual mini met USB-C.

 

“Envoy

Envoy Pro FX met Thunderbolt 3

De OWC Envoy Pro FX is een met Thunderbolt 3 uitgeruste zeer snelle externe SSD in een strakke space-grijze aluminium behuizing. Door de toegepaste Thunderbolt 3 technologie en gebruik van OWC Aura P12 Pro flash opslag, haalt de Envoy Pro FX gigantische snelheden tot wel 2800MB/s. Verder heeft de Pro FX een warmte wegvoerende IP67 gecertificeerde behuizing, zodat ermee gewerkt kan worden in vieze en natte omgevingen. Ook een val deert de OWC Envoy Pro FX niet, vanwege zijn MIL-STD810 certificering. De OWC Envoy Pro FX is geschikt voor met Thunderbolt 3 uitgeruste systemen, maar is ook klaar voor gebruik op Thunderbolt 4, de Pro FX kan zelfs op legacy apparaten worden aangesloten met de meegeleverde USB-C kabel met USB-A adapter.
LaCie Rugged Pro met Thunderbolt 3

De LaCie Rugged SSD Pro is een betrouwbare Thunderbolt SSD voor filmmakers en Digital Imaging Professionals, met een maximale snelheid van 2800MB/s door de Seagate FireCuda NVMe SSD en Thunderbolt 3 technologie. Dankzij de IP67 certificering is deze Thunderbolt SSD bestand tegen stof, water en druk, en kan een val van 3 meter en de druk van een auto van 2 ton weerstaan. Naadloze compatibiliteit met Thunderbolt 3 en USB-C Mac en Windows computers, en wordt deze Thunderbolt SSD geleverd met beperkte garantie van 5 jaar en een Rescue-plan voor gegevensherstelservices.

ThunderBlade V4 met Thunderbolt 3

De ThunderBlade V4 is een met Thunderbolt 3 uitgeruste stevige aluminium RAID behuizing voor vier voor-geconfigureerde M.2 NVMe SSD's die de beste prestaties leveren voor de meest veeleisende professional. Door de combinatie van Thunderbolt 3 technologie (40Gb/s) en vier high-performance SSD's haalt de ThunderBlade V4 snelheden tot wel 2800MB/s. Met SoftRAID van OWC kan een softwarematige RAID worden aangemaakt waardoor duizelingwekkende snelheden van wel 3800MB/s gehaald kunnen worden. Door de Thunderbolt 3 aansluiting op de behuizing is het mogelijk om een daisy-chain op te stellen met wel 6 Thunderbolt 3 apparaten. Behalve het stevige ontwerp van de behuizing zelf, wordt deze behuizing geleverd met speciale koffer, hierdoor is de ThunderBlade V4 de snelste en meest betrouwbare mobiele partner. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en een meegeleverde Thunderbolt 3 kabel.

Envoy Express

De OWC Envoy Pro Express is een volledig bus gevoede gecertificeerde Thunderbolt behuizing die het mogelijk maakt een eigen supersnelle M.2 2280 PCIe NVMe SSD te plaatsen. Door het gebruik van Thunderbolt 3 technologie is de Envoy Express in staat gigantische snelheden te halen tot wel 1553MB/s. Wat deze behuizing nog meer uniek maakt, is de meegeleverde plastic mount die u op uw Mac kunt plakken. De Envoy Express schuift u er vervolgens op en sluit u aan op de Mac. U kunt de Mac daarna gewoon dichtklappen en verplaatsen zonder met kabels en behuizingen te moeten slepen. 


LMP DataMobile Ultra SSD

De LMP DataMobile Ultra SSD is een volledig bus gevoede behuizing die het mogelijk maakt een eigen supersnelle M.2 PCIe NVMe SSD's te plaatsen. Geschikt voor de maten 2240, 2260 en 2280. Voorzien van een USB-C naar USB-A kabel en een USB-A naar USB-C adapter, zodat u deze behuizing zowel op nieuwe als oude Mac's kunt gebruiken. Haal snelheden tot wel 900MB/s in deze schroefloze behuizing die voorzien is van cooling pads die een thermische brug vormen waardoor de warmte snel afgevoerd kan worden via de behuizing. Envoy Pro Elektron

De OWC Envoy Pro Elektron is een snelle externe SSD in een strak aluminium jasje, die goed tegen een stootje kan. Met een IP67 certificering is de Envoy Pro Elektron bestand tegen gewicht, stof en water. De Elektron lijn is voorzien van de OWC P13 M.2 2242 NVMe SSD en maakt gebruik van USB-C (USB-A adapter inbegrepen), waardoor real-world snelheden tot wel 1011MB/s gehaald kunnen worden. Perfect voor de opslag van bestanden die snel toegankelijk moeten zijn en zelfs te gebruiken als opstartbare schijf voor Mac systemen.   


Envoy Pro EX met USB-C

De OWC Envoy Pro EX is een snelle externe SSD in een stijlvolle aluminium behuizing die IP67 gecertificeerd is, waardoor hij stofdicht is zeer goede bescherming biedt tegen een onverwachte plons in het water. Door de combinatie van USB 3.1 Gen 2 aansluiting (10Gb/s) en een snelle M.2 NVMe SSD haalt de Envoy Pro EX snelheden tot wel 980MB/s. Door de snelheden die gehaald kunnen worden en de veelzijdige USB-C aansluiting kunt u video's, die u met een met USB-C uitgeruste camera maakt, direct op de SSD opslaan. Bewerk 4K video's en verplaats bestanden in luttele seconden. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en een meegeleverde USB-C kabel. Mercury Elite Pro mini met USB-C

De Mercury Elite Pro mini is een met USB-C uitgeruste behuizing waar zowel een HDD in geplaatst kan worden als een snelle SSD. Door het ventilator-loze ontwerp is de Mercury Elite Pro mini fluisterstil en de aluminium behuizing maakt hem niet alleen stijlvol maar ook nog eens schokbestendig. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van 5400rpm schijven kan er maximaal een 4TB harde schijf geplaatst worden, wordt er gebruik gemaakt van een 7200rpm harde schijf of een SATA SSD - is het maximum 1TB. Kiest u voor het model met USB-C, dan kan de Mercury Elite Pro mini via die aansluiting snelheden halen tot 10Gb/s. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en de kabels worden meegeleverd. 


Mercury Elite Pro Dual mini

De Mercury Elite Pro Dual mini is een met USB-C uitgeruste RAID behuizing waar zowel harde schijven tot 4TB of SSD's tot 2TB in geplaatst kunnen worden. Door het gebruik van USB-C kunnen in RAID 0 snelheden gehaald worden tot 738MB/s, voor meer veiligheid is de Mercury Elite Pro Dual mini eenvoudig op RAID 1 in te stellen. Voor meer opslagcapaciteit kan SPAN worden geselecteerd of Independent als u beide schijven individueel wilt kunnen blijven benaderen. Door gebruik van stevig aluminium is dit een robuuste behuizing en fluisterstil door het ventilator-loze ontwerp. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen, compleet met USB-C naar USB-C en USB-C naar USB-A kabels. Seagate Basic

De Seagate Basic lijn bestaat uit externe 2.5–inch schijven in een plastic behuizing. Voorzien van een USB-A aansluiting, zodat deze op de meeste computers te gebruiken is en is beschikbaar in verschillende opslagcapaciteiten. Handig voor bijvoorbeeld het maken van TimeMachine Backups.