Mobiele externe harde schijf nodig voor onderweg of projecten op locatie, zodat uw data altijd bij u is? Onlinemacwinkel heeft een ruim assortiment aan mobiele externe harde schijven voor uw iMac, MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini of Mac Pro. Heeft u behoefte aan een snelle mobiele externe harde schijf of heeft u juist heel veel externe opslag nodig of is juist veelzijdigheid belangrijk? Iedere gebruiker en situatie is anders waar wij passende oplossingen voor bieden. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze mobiele externe harde schijven. Veel opslagcapaciteit, supersnelle overdrachtssnelheden, veel aansluitmogelijkheden of een combinatie daarvan. Snelheden tot wel 2800MB/s, opslagcapaciteiten tot en met 8TB en aansluitingen zoals u die op de nieuwe MacBook's, iMac's, Mac mini's en Mac Pro's vindt. De behuizingen met meer dan 1 schijf, zijn eenvoudig in een RAID te plaatsen voor meer snelheid, ruimte of veiligheid. Dit kan door het aanmaken een hardwarematige RAID en met SoftRAID van OWC een softwarematige RAID die nog meer te bieden heeft. Alle behuizingen zijn stevig, bus-gevoed -dus geen gesleep met opladers- en een aantal heeft zelfs een IP67 classificatie (stofvrij & dompeldicht), waardoor OWC uw meest betrouwbare partner is voor data opslag.    

Wij beginnen de pagina met de Envoy Pro EX met Thunderbolt 3, dan de Pro EX met USB-C, dan de ThunderBlade met 4 PCIe SSD's, vervolgens de Mercury Elite Pro mini met USB-C of USB 3.0, daarna de On-The-Go Pro met USB en FireWire 800 en ten slotte de Mercury Elite Pro Dual mini met USB-C.

Envoy Pro EX met Thunderbolt 3
De OWC Envoy Pro EX is een supersnelle externe SSD in een stijlvolle aluminium en met stevig rubber omklede behuizing die militair-waardige bescherming "MIL-STD810G" biedt, zodat uw data altijd veilig is. Door de combinatie van Thunderbolt 3 technologie (40Gb/s) en een high-performance M.2 NVMe SSD haalt de Envoy Pro EX snelheden tot wel 2500MB/s die tot de desktop-klasse behoren. Getuned voor de beste prestaties in veeleisende 4K/8K video producties, VFX, augmented reality (AR) en virtual reality (VR) workflows. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en een geïntegreerde Thunderbolt 3 kabel.

Envoy Pro EX met USB-C
De OWC Envoy Pro EX is een snelle externe SSD in een stijlvolle aluminium behuizing die IP67 gecertificeerd is, waardoor hij stofdicht is zeer goede bescherming biedt tegen een onverwachte plons in het water. Door de combinatie van USB 3.1 Gen 2 aansluiting (10Gb/s) en een snelle M.2 NVMe SSD haalt de Envoy Pro EX snelheden tot wel 980MB/s. Door de snelheden die gehaald kunnen worden en de veelzijdige USB-C aansluiting kunt u video's, die u met een met USB-C uitgeruste camera maakt, direct op de SSD opslaan. Bewerk 4K video's en verplaats bestanden in luttele seconden. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en een meegeleverde USB-C kabel. 

ThunderBlade V4 met Thunderbolt 3
De ThunderBlade V4 is een met Thunderbolt 3 uitgeruste stevige aluminium RAID behuizing voor vier voor-geconfigureerde M.2 NVMe SSD's die de beste prestaties leveren voor de meest veeleisende professional. Door de combinatie van Thunderbolt 3 technologie (40Gb/s) en vier high-performance SSD's haalt de ThunderBlade V4 snelheden tot wel 2800MB/s. Met SoftRAID van OWC kan een softwarematige RAID worden aangemaakt waardoor duizelingwekkende snelheden van wel 3800MB/s gehaald kunnen worden. Door de Thunderbolt 3 aansluiting op de behuizing is het mogelijk om een daisy-chain op te stellen met wel 6 Thunderbolt 3 apparaten. Behalve het stevige ontwerp van de behuizing zelf, wordt deze behuizing geleverd met speciale koffer, hierdoor is de ThunderBlade V4 met afstand de snelste en meest betrouwbare mobiele partner. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en een meegeleverde Thunderbolt 3 kabel.

Mercury Elite Pro mini met USB-C & eSATA
De Mercury Elite Pro mini is een met USB-C & eSATA uitgeruste behuizing waar zowel een HDD in geplaatst kan worden als een snelle SSD. Door het ventilator-loze ontwerp is de Mercury Elite Pro mini fluisterstil en de aluminium behuizing maakt hem niet alleen stijlvol maar ook nog eens schokbestendig. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van 5400rpm schijven kan er maximaal een 4TB harde schijf geplaatst worden, wordt er gebruik gemaakt van een 7200rpm harde schijf of een SATA SSD - is het maximum 1TB. Kiest u voor het model met USB-C, dan kan de Mercury Elite Pro mini via die aansluiting snelheden halen tot 10Gb/s. Kiest u voor de Mercury Elite Pro mini met USB 3.0, dan kan de Mercury Elite Pro mini via die aansluitingen snelheden halen tot 500MB/s, de eSATA aansluiting haalt bij beide modellen maximaal 600MB/s. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en de kabels worden meegeleverd. 

Mercury Elite Pro Dual mini
De Mercury Elite Pro Dual mini is een met USB-C uitgeruste RAID behuizing waar zowel harde schijven tot 4TB of SSD's tot 2TB in geplaatst kunnen worden. Door het gebruik van USB-C kunnen in RAID 0 snelheden gehaald worden tot 738MB/s, voor meer veiligheid is de Mercury Elite Pro Dual mini eenvoudig op RAID 1 in te stellen. Voor meer opslagcapaciteit kan SPAN worden geselecteerd of Independent als u beide schijven individueel wilt kunnen blijven benaderen. Door gebruik van stevig aluminium is dit een robuuste behuizing en fluisterstil door het ventilator-loze ontwerp. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen, compleet met USB-C naar USB-C en USB-C naar USB-A kabels. 


Mercury On-The-Go
De OWC Mercury On-The-Go is een met USB 3.0 en FireWire 800 uitgeruste behuizing waar zowel een HDD in geplaatst kan worden als een snelle SSD. Door het ventilator-loze ontwerp is de Mercury On-The-Go fluisterstil en de aluminium heatsink zorgt voor een goede afvoer van de warmte. De USB 3.0 aansluiting maakt snelheden mogelijk tot 500MB/s, op de FireWire800 kan maximaal 100MB/s gehaald worden. Gemaakt van doorzichtig plastic, kunt u de HDD of SSD in de behuizing zien zitten. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van 5400rpm schijven kan er maximaal een 2TB harde schijf geplaatst worden, wordt er gebruik gemaakt van een 7200rpm harde schijf of een SATA SSD - is het maximum 1TB. Volledig bus-gevoed, geen bewegende onderdelen en de USB en FireWire kabels worden meegeleverd.