Externe harde schijf nodig voor uw projecten, workflow of voor het maken van back ups? Onlinemacwinkel heeft een ruim assortiment aan externe harde schijven voor uw iMac, MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini of Mac Pro. Heeft u behoefte aan een snelle externe harde schijf of heeft u juist heel veel externe opslag nodig? Iedere gebruiker en situatie is anders waar wij passende oplossingen voor bieden. 

Op deze pagina vindt u een overzicht van externe harde schijven. Van supersnelle harde schijven met snelheden tot wel 2800MB/s tot oplossingen die 84TB aan opslagruimte bieden. De behuizingen met meerdere harde schijven kunt u in een RAID plaatsen voor meer snelheid of juist voor meer veiligheid. Alle OWC harde schijven hebben een hardwarematige RAID oplossing maar u kunt deze ook met SoftRAID bestellen. SoftRAID is een softwarematige RAID oplossing die nog sneller is dan de hardwarematige configuratie. SoftRAID heeft nog veel meer interessante functies zoals het continu controleren van de staat van uw harde schijven. Zodra een harde schijf tekenen van falen begint te vertonen krijgt u daarvan een melding en kunt u deze op tijd vervangen, mogelijke data verlies wordt zo tot een minimum beperkt.

We beginnen de pagina met de ThunderBay Flex 8 met 8 harde schijven, vervolgens ThunderBay 8 met 8 harde schijven, dan OWC Express 4M2, de ThunderBay 4 en Mercury Elite Pro Quad met 4 schijven en zo verder. 

 

OWC ThunderBay Flex 8

De OWC ThunderBay Flex 8 met Thunderbolt 3 is een Thunderbolt 3 RAID oplossing die niet alleen ruimte biedt voor 8 harde schijven met een opslagcapaciteit tot wel 128TB en snelheden kan halen tot 2750MB/s, maar heeft ook ruimte voor een PCIe kaart waarmee meer functionaliteit toegevoegd kan worden. De OWC ThunderBay Flex 8 laat zich eenvoudig configureren met SATA/SAS en/of U.2/M.2 schijven, zodat hij perfect aansluit op uw behoeften. Vanwege de Dual Thunderbolt 3 aansluiting is de ThunderBay Flex 8 gemakkelijk op te nemen in een Daisy Chain tot 6 apparaten. De Flex is voorzien van een DisplayPort aansluiting waardoor hij zich laat verbinden met een 8K monitor. Ook heeft hij SD 4.0 en CFexpress kaartlezers aan de voorzijde die snelheden halen tot 985MB/s. De ThunderBay Flex 8 is te bestellen zonder harde schijven, maar ook kunt u kiezen voor een gedeeltelijk gevulde kast of combinaties tussen harde schijven en SSD's.
OWC ThunderBay 8 met Thunderbolt 3
De OWC ThunderBay 8 is een Thunderbolt 3 RAID oplossing met 8 harde schijven die snelheden haalt tot wel 2586MB/s. Hebt u veel data waar u te allen tijde snel toegang tot moet kunnen hebben? Bijvoorbeeld voor het werken met en/of bewerken van 8K of VR materiaal. De ThunderBay 8 is geschikt voor het werken met reguliere harde schijven, SSD's of beiden. De ThunderBay 8 is voorzien van een Dual Thunderbolt 3 aansluiting om deze eenvoudig op te nemen in een daisy chain tot 6 apparaten. De ThunderBay 8 is ook voorzien van een DisplayPort aansluiting waardoor het nog nooit zo makkelijk was een RAID systeem in uw workflow op te nemen. De ThunderBay 8 is leverbaar zonder harde schijven maar ook reeds gevuld met harde schijven tot en met 128TB.

 

 


OWC Express 4M2 met Thunderbolt 3
De OWC Express 4M2 is een Thunderbolt 3 RAID voor M.2 NVMe SSD's. Met snelheden tot wel 2800MB/s is de OWC Express 4M2 ongekend snel. Met 13x5x8.5cm erg klein maar een echt powerhouse. In de 4M2 kunt u 4 NVMe SSD's installeren tot een maximum van 8TB. Verlies geen kostbare tijd meer met de 4M2. Is snelheid voor u een echte must of bent u gewoon erg ongeduldig de 4M2 met 2800MB/s is dan uitermate geschikt voor u. Of u nu bezig bent met mastering, proxy's maakt of werkt met geavanceerde VFX en AR, u heeft betrouwbare technologie nodig die rekening houdt met uw eisen. OWC ThunderBay 4 met Thunderbolt 3

De OWC ThunderBay 4 is een Thunderbolt 3 RAID oplossing met 4 harde schijven die snelheden haalt tot wel 1500MB/s.
Geschikt voor het verwerken en opslaan van grote hoeveelheden data. Zowel 2.5 als 3.5 inch schijven kunnen eenvoudig aan de configuratie worden toegevoegd. Hierbij kunt u denken aan reguliere harde schijven en SSD's. Werk soepel met zware applicaties, waaronder workflows die bestaan uit 2K, 4K ongecomprimeerde HD en multi-stream SD video's. Door de Thunderbolt 3 interface levert de behuizing hoge prestaties, precies waar dat nodig is. De ThunderBay 4 is leverbaar zonder harde schijven maar ook reeds gevuld met harde schijven tot en met 56TB.

 


OWC Mercury Elite Pro Quad met USB-C
De OWC Mercury Elite Pro Quad is een USB-C RAID oplossing met 4 harde schijven die snelheden haalt tot wel 947MB/s. Wel een gelijkende opslagcapaciteit nodig, maar niet dezelfde snelheden? Dan is de Mercury Elite Pro Quad een goede keuze. Deze behuizing biedt eveneens plaats aan vier 3.5 of 2.5 inch schijven en is voorzien van een USB-C aansluiting, zodat hij mooi aansluit op uw nieuwe Mac. De OWC Elite Pro Quad is leverbaar zonder harde schijven maar ook reeds gevuld met harde schijven tot en met 48TB.

 


OWC ThunderBay 4 met Thunderbolt 2

De OWC ThunderBay 4 is een Thunderbolt 2 RAID oplossing met 4 harde schijven die snelheden haalt tot wel 988MB/s. Geoptimaliseerd voor 3.5 inch schijven, maar ook geschikt voor 2.5 inch harde schijven en SSD's. Is qua werking nagenoeg hetzelfde als de OWC ThunderBay 4 met Thunderbolt 3, maar dan met een Thunderbolt 2 interface. Heeft u een Mac met Thunderbolt of Thunderbolt 2 aansluiting dan is de ThunderBay 4 een perfecte keuze. De ThunderBay 4 is leverbaar zonder harde schijven maar ook reeds gevuld met harde schijven tot en met 56TB.

 

 

 


OWC ThunderBay 4 mini met Thunderbolt 2 of 3
De OWC ThunderBay 4 mini met Thunderbolt 2 of 3 aansluiting is een RAID oplossing met ruimte voor 4 harde schijven die snelheden kunnen halen tot wel 1346MB/s respectievelijk 1556MB/s. Geschikt voor 2.5–inch harde schijven en SSD's. Is de reguliere ThunderBay 4 net een maatje te groot en hebt u niet zoveel opslag nodig, dan is de ThunderBay 4 mini de oplossing voor u. De mini is leverbaar als lege behuizing en gevuld met harde schijven tot wel 16TB. Klein in formaat, groots in prestaties.

 


OWC Mercury Elite Pro Dual
De OWC Mercury Elite Pro Dual is een RAID oplossing met 2 harde schijven. Geschikt voor het werken in creative workflows waarin gewerkt wordt met bijvoorbeeld gecomprimeerd 4K materiaal. Ook leent de Mercury Elite Pro Dual zich uitstekend voor archiveringsprocessen en het maken van systeemkopieën. De OWC Mercury Elite Pro Dual is in drie uitvoeringen verkrijgbaar:
Thunderbolt 2 en USB3.1 gen 1
USB3.1 gen 1 en eSATA 
USB3.1 gen 1 en Firewire 800

 OWC Mercury Elite Pro Dual mini
Wanneer niet alleen veilige, snelle en veelzijdige opslagcapaciteit voldoende is maar deze ook draagbaar moet zijn, kiest u voor de Mercury Elite Pro Dual mini. In te stellen op verschillende RAID 0 & 1 voor ofwel maximale snelheid op RAID 0, of betere bescherming met RAID 1. De Mercury Elite Pro Dual mini is leverbaar zonder SSD's maar ook reeds gevuld met SSD's tot en met 2TB.


 


OWC Mercury Elite Pro harde schijven
Meer op zoek naar een enkele externe schijf met uitbreidingsmogelijkheid? Kies dan voor de Mercury Elite Pro +1. Sluit de behuizing eenvoudig op uw Mac aan met USB en voeg een extra externe schijf toe door deze met USB te verbinden met de Mercury Elite Pro +1. De Mercury Elite Pro +1 is leverbaar zonder harde schijf maar ook reeds gevuld met een harde schijf tot en met 12TB.

 

 

 


OWC Mercury Elite Pro  
(USB/FireWire/eSATA)
Wanneer de externe schijf vooral een veel (oudere) Mac's aangesloten moet kunnen worden, biedt de Mercury Elite Pro uitkomst. Niet alleen beschikt de behuizing over USB en eSATA, zelfs FireWire 400/800 is aanwezig zodat u de schijf ook op hele oude Mac's aan kunt sluiten. De Mercury Elite Pro is leverbaar zonder harde schijf maar ook reeds gevuld met een harde schijf tot en met 12TB.


OWC Mercury Elite Pro mini (USB-C)
Is draagbaarheid van de behuizing belangrijk? Dan sluit de Mercury Elite Pro mini goed aan op uw wensen. Niet alleen is de behuizing zeer stevig, maar is ook nog eens snel vanwege zijn USB-C aansluiting. Leverbaar als lege behuizing, en dan te voorzien van een 4TB HDD of met een 2TB SSD.  

OWC miniStack harde schijven 
Gemaakt om te stapelen en heeft daarom ook dezelfde afmetingen als een Mac mini 2010. Daardoor past het ontwerp van de behuizing er zo goed bij. De miniStack is leverbaar zonder harde schijf maar ook reeds gevuld met een harde schijf tot en met 14TB.