Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
24 Apr 2023

Mac traag? Trap niet in deze val!


Normale gebruikers kunnen in de val trappen van software zoals MacKeeper en CleanMyMac door de misleidende claims en onnodige functies die worden aangeboden. Deze software beweert vaak dat het de prestaties van de computer kan verbeteren, de opslagruimte kan optimaliseren en de beveiliging kan verbeteren, maar deze claims zijn vaak overdreven en niet nodig voor de meeste gebruikers.
Agressieve marketing

Bovendien kan deze software soms worden gepromoot via agressieve marketingtactieken, zoals pop-upadvertenties, betaalde bloggers en influencers, of valse waarschuwingen die suggereren dat er iets mis is met de computer en dat de software de enige oplossing is. Dit kan leiden tot angst en paniek bij mensen die wat minder vertrouwd zijn met computers, waardoor ze geneigd zijn om de software te kopen zonder de nodige research en overweging. Om te voorkomen dat jij in de val trapt van deze software, is het belangrijk om sceptisch te zijn over de claims en functies van deze software en om zorgvuldig te onderzoeken voordat je besluit om het te gebruiken. Raadpleeg ook altijd deskundigen en betrouwbare bronnen bij twijfel en vermijd agressieve marketingtactieken die gericht zijn op het creëren van angst en paniek.
Gratis software

Ook bij gebruik van gratis software is het van belang om goed op te letten. Gratis software wordt namelijk vaak gefinancierd door advertenties of het verzamelen en verkopen van gebruikersgegevens. Hoewel deze software voor de gebruiker gratis kan zijn, kan het betekenen dat de ontwikkelaar toegang heeft tot persoonlijke gegevens en browsegeschiedenis, die vervolgens worden gebruikt voor gerichte advertenties of worden verkocht aan derden. Het is daarom belangrijk om de privacyvoorwaarden van gratis software te lezen en te begrijpen voordat je het installeert en te overwegen of de voordelen van de software opwegen tegen het delen van persoonlijke gegevens.


Wat kan je dan wel doen?

Als je computer langzaam is geworden of niet meer voldoet aan de behoeften, zal het overwegen van hardware-upgrades een betere oplossing zijn dan het gebruik van software om de prestaties te verbeteren. Deze software is namelijk niet of nauwelijks in staat de prestaties te beïnvloeden en aangeprezen functies zijn daarmee doorgaans een wassen neus. 
Slijtage meten

Slijtage van een opslagapparaat kan leiden tot vertragingen, uitval en verlies van gegevens omdat het apparaat niet meer in staat is om gegevens betrouwbaar op te slaan en op te halen. Om de slijtage van een opslagapparaat te controleren, kan je softwaretools gebruiken die de gezondheid en prestaties van het apparaat in de gaten houden, zoals DriveDx voor Mac. Het is belangrijk om regelmatig de gezondheid van het opslagapparaat te controleren om potentiële problemen tijdig op te sporen en te voorkomen.
Hardware upgrade

Hardware-upgrades, zoals het upgraden van de harde schijf naar een solid-state drive (SSD) of het toevoegen van meer RAM-geheugen, kunnen de prestaties van de computer daadwerkelijk verbeteren en de levensduur verlengen. Dit kan nuttig zijn als je intensieve taken uitvoert, zoals gaming of videobewerking, maar ook voor normaal gebruik zullen snellere onderdelen de dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken. 
Nieuwe of refurbished Mac

Het is ook belangrijk om op te merken dat hardware-upgrades niet altijd de oplossing zijn als de computer al verouderd is of als de prestaties problematisch zijn door softwareproblemen of virussen. In deze gevallen kan het raadplegen van deskundigen en het gebruik van betrouwbare software voor het opschonen van het systeem en het verbeteren van de beveiliging mogelijk een optie zijn. Echter zijn de mogelijkheden beperkt wanneer de Mac verouderd is. Dan wegen de kosten voor het upgraden van je Mac niet op tegen de aanschaf van een nieuw of refurbished model.